Menu
Tips

Ta bort tapeter med sköljmedel? Javisst!

Ta bort tapeter med sköljmedel

Glöm tvättmedel och ett fast blötläggningsmedel. Att ta bort tapeter går lika bra med sköljmedel. Ja, du läste rätt. Att ta bort tapeter med sköljmedel är helt möjligt. Och nästan alla har det i huset, så det sparar dig en tur till järnvaruaffären direkt. Nyfiken på hur du går till väga för att ta bort tapeter med sköljmedel? Läs den här artikeln så vet du exakt vad du ska göra.

3 steg: Ta bort tapeter med sköljmedel

  1. Fyll en gammal sprayflaska
    Hitta en gammal sprayflaska, till exempel från ett rengöringsmedel eller en växtspruta. Och fyll den halvvägs med sköljmedel. Den andra halvan fyller du med varmt vatten.
  2. Spraya på tapeten
    Skaka den och din hemlagade tapetborttagare är klar. Du kan nu omedelbart spruta sköljmedel på tapeten du vill ta bort.
  3. Låt medlet verka
    Låt sköljmedlet sugas in ordentligt så släpper tapeten på egen hand. Du kan då dra bort den gamla tapeten från väggen mycket enkelt.

Tips: Är det inte bara en bit tapet, utan en hel vägg? Då kan du överväga att använda en färgroller istället för en sprayflaska. På så sätt kan du arbeta över tapeten du vill ta bort med sköljmedel ännu snabbare och mer effektivt.

Ta bort tapeter med sköljmedel?

Naturligtvis betyder det faktum att du kan ta bort tapeter med sköljmedel inte att detta är det bästa alternativet. Du kommer inte att se en professionell tapetserare med sköljmedel som kommer för att ta bort din gamla tapet. Alla alternativ till en anständig tapetborttagare, som cola, vinäger och mjukgörare, är verkligen typiska hem- och kökstricken. Du kan komma långt med dessa, men de är inte nödvändigtvis de bästa sätten.

Väljer du att inte ta bort tapeter med sköljmedel för säkerhets skull? Då kan du följa samma steg-för-steg-plan för att ta bort tapeter på ett professionellt sätt. Men istället för sköljmedel, använd bara vatten eller ett blötmedel och en bra, vass spackel. Det är ännu lättare att ta bort tapeter med en tapetborttagare. Istället för ovanpå tapeten är det mycket lättare att komma under tapeten.

Ta bort tapeter: dags för något nytt!

Lyckades du ta bort din gamla tapet? Dags att välja något fint istället. Har du någonsin övervägt fototapeter? På Tapet.com hittar du en omfattande samling fototapeter till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi arbetar bara med icke-vävda tapeter av högsta kvalitet. Ta en titt och upptäck de många möjligheterna. På så sätt hittar du en fototapet som passar perfekt. Kommer du ihåg exakt varför du tog bort tapeten – med eller utan sköljmedel.