• Egen produktion och skräddarsydda fototapeter
  • Miljövänligt och luktfritt fototapet
  • Leverans inom 5 dagar

 

Help Center

 

Returer & Annulering
Tapeten jag har fått är skadad eller inte korrekt.
Tapet.com - en webbplats för Wallgroup B.V. - strävar efter utmärkt kvalitet. Vår tapet är tryckt på högkvalitativa och robusta PVC-fria non-woven tapeter.
View all
Eget foto
Hur beställer jag tapeter med mitt eget foto?
Du kan beställa tapeter med eget foto här: https://www.tapet.com/skapa-din-egen-tapet.html Ladda upp önskad bild och ange storleken på väggen. Du måste ange din mailadress eftersom detta är länkad till filen.
Vilka kriterier ska kvaliteten på ditt eget foto på tapet uppfylla?
Ladda upp ett så stort foto som möjligt. Bilder tagna med en mobiltelefon är vanligtvis inte tillräckligt skarpa.
Jag laddar upp mitt eget foto, men det är för stort, vad kan jag göra?
Du kan skicka bilden via WeTransfer (https://wetransfer.com/) till [email protected] Vi kontrollerar då kvaliteten åt dig och om den är bra kan vi manuellt skapa en beställning åt dig.
Mitt kompletta foto passar inte storleken, hur ser jag till att det fungerar?
I samma ögonblick som du anger måtten på din vägg på Tapet.com kommer du att se en ram. Denna ram är den del av bilden som ska skrivas ut och du kan flytta den.
Jag får ett felmeddelande när jag laddar upp mitt foto, vad kan jag göra åt detta?
Filformatet eller filtypen kanske inte är lämplig för vår webbplats. Du kan alltid mejla ditt foto ([email protected]).
View all
Alternativ
Är tapeten alltid på mått?
Ja, tapeten trycks alltid i rätt storlek och skärs i remsor för enkel applicering. Ange höjd och bredd på väggen under beställningsprocessen och dra den gröna urvalsrutan till den del du vill skriva ut.
Trycker ni också tapeter i ett stycke?
Vi trycker tapeten i ett stycke och sedan skär vi fototapeten i standardremsor på 60-80 cm. Om du vill ha jobb på 80-110 cm är detta möjligt för extra emballage och fraktkostnader på 75,00 kr. För banor på 110-140 cm betalar du 150,00 kr extra.
Kan jag beställa tapeter i ett stycke? (sömlös tapet)
Det är mycket svårt för icke-professionella tapetserare att applicera non-woven tapeter i ett stycke.
Jag har hittat en snygg tapet, men jag vill bara ha en viss del av den, är det möjligt?
Ja, det är möjligt. Ange din storlek först. Dra sedan det markerade området till den plats du vill skriva ut. Tapeten kommer att skrivas ut som du har angett.
Vilken är den maximala storleken ni kan skriva ut på?
Vi kan i princip leverera vilken storlek som helst. Från 5 meter finns det en chans att kvaliteten på fotot kan sjunka, men detta kommer givetvis att kontrolleras åt dig innan vi börjar skriva ut.
View all
Applicering
Hur tar man bort överflödigt lim?
Du kan enkelt ta bort/torka bort överflödigt lim med en torr eller lätt fuktad trasa. Du kan till exempel använda en gammal kökshandduk. Se till att duken inte är för blöt. Eftersom vårt bläck är vattenbaserat kan du torka bort bläcket från tapeten om du blir för blött.
Vilka tillbehör behöver jag för tapetsering?
För att applicera tapeter behöver du tapetlim och en pensel eller roller för att belägga väggen med tapetlim.
Kan jag applicera tapeten direkt efter att den har levererats?
För att undvika sömmar och krympning, låt först tapeten komma till rumstemperatur i minst 24 timmar. Observera följande regler:
Ska jag belägga tapeten eller ska jag belägga väggen med tapetlim?
Med vår tapet måste du alltid smeta in väggen. Se till att limmet är väl fördelat på väggen. Använd alltid lim för non-woven tapeter. Se till att banorna passar ihop bra för att undvika luckor.
Ska remsorna limmas ihop eller överlappa varandra?
Du ska alltid fästa remsorna tätt ihop. Tapeten sitter tätt ihop och ansluter sömlöst. Så klistra inte in den överlappande. Se till att det inte blir för mycket spänning på tapeten, annars kan sömmar uppstå.
View all
Förberedelse
Kan man tapetsera över en grovputsad vägg?
Vi rekommenderar endast att tapetsera på en slät yta. Det beror på att grova väggar kommer att synas genom tapeten och limmet kan fästa sämre. Det finns också en chans att luft kan komma in under tapeten, vilket gör sömmarna mer synliga.
Vad är processen för att skriva ut tapeten?
När en beställning kommer till oss skickas denna beställning vidare till tryckeriet. Vi kontrollerar om allt är i sin ordning och mjukvaran beräknar automatiskt behändiga körfält som ska vara jämnt fördelade över väggen.
View all
Miljö
Är tapeten miljövänlig?
Ja, vi trycker endast på PVC-fri non-woven tapet. Denna non-woven tapet innehåller inga komponenter som är skadliga för miljön.
Vilken typ av bläck används och är det miljövänligt?
Fototapeten trycker vi på HP Latex-skrivare och bläcket vi använder är vattenbaserat. Skrivarna är försedda med alla certifikat som krävs för miljön.
Passar tapeten även för skolor eller vårdinrättningar?
GREENGUARD-certifieringen är en standard utformad för att klassificera lågemissionsmaterial.
Vad står FSC för?
FSC-certifiering (Forest Stewardship Council) innebär att vår non-woven tapet är producerad på ett hållbart sätt och följer hållbart skogsbruk.
Vad står VOC för?
VOC (flyktiga organiska föreningar) är samlingsnamnet för ämnen som finns i vår miljö och som lätt avdunstar. Dessa material har alltid funnits, men nyligen har det funnits en standard för dem i miljövänlig konstruktion.
View all
Material
Är färgerna på min dator de faktiska färgerna på tapeten?
Färgerna kan verkligen variera. Detta beror på att datorer visar färger i RGB och våra skrivare skriver ut i CMYK-färger.
Har ni också papperstapeter istället för non-woven tapeter?
Nej, vi trycker bara på non-woven tapeter. Non-woven tapeter har många fördelar jämfört med traditionell papperstapet.
Levererar ni även blanka (skinande) tapeter?
Vår tapet är matt i färgen. Vi levererar inte blanka tapeter. Fördelen med matt tapet är att den inte reflekterar, så att trycket förblir tydligt.
View all
Kvalitet
Jag har fått min tapet men tyvärr verkar den inte som på bilden. Vad kan jag göra åt det här?
Vi är ledsna att höra att du inte är nöjd med tapeten. Kan du skicka ett mail med foto till [email protected] Då hjälper vi dig gärna och letar efter en passande lösning.
Vilka är fördelarna med non-woven tapeter?
Den största fördelen med non-woven tapeter är att den är lätt att applicera på en vägg. Du behöver inte mycket erfarenhet för detta och med vår guide med tips är det nästan omöjligt att gå fel.
Går tapeten att tvätta?
Du kan torka av tapeten med en lätt fuktig trasa om det behövs. Vill du använda tapeten i kök eller badrum? Sedan rekommenderar vi att du avslutar tapeten med en beläggning (väggfinish). Med denna beläggning är tapeten vattenavvisande. Se vår väggfinish här.
Hur många gram väger min tapet?
Vår non-woven tapet har en vikt på 180 gram per m2. Vår tapet är stark och lätt att applicera.
Vad gör din tapet brandsäker?
Vår non-woven tapet uppfyller den europeiska standarden (B1) för brandsäkerhet och den nya standarden för VOC-utsläpp. VOC är samlingsnamnet för ämnen som finns i vår miljö och som lätt avdunstar. Vår tapet har en beläggning som är brandskyddande.
View all
Övriga frågor
Jag får ett meddelande om att min tapet inte kan skrivas ut. Varför sker detta?
Det är möjligt att din tapet visar bilder som vi inte skriver ut. Vi producerar till exempel inte tapeter med rasistiska, diskriminerande, kränkande eller pornografiska bilder.
Kan jag använda tapeter i badrummet?
Du kan även använda vår tapet i ett badrum. Du måste avsluta din tapet med en väggbeläggning (väggfinish). Med denna beläggning är tapeten vattenavvisande. Se här hur du använder väggfinishen.
Tapeter med sadeltak, är det möjligt?
Vi kan inte klippa och leverera tapeter diagonalt. För sluttande väggar måste du beställa hela storleken (bredd / höjd) och klippa resterande tapeter själv.
Kan jag också få tapeten på mått för kontakter?
Storlekarna på tapeten i uttaget är fasta. Tyvärr kan vi inte anpassa dessa. Måtten på tapeten hittar du på sidan av trycket du väljer.
Kan jag beställa momsfritt från er som företag?
Detta är möjligt om ditt företag är beläget utanför Nederländerna och det finns ett giltigt momsnummer.
View all
Produkter
Hur mäter jag min vägg?
Online beräknas antalet kvadratmeter (m2) automatiskt utifrån väggens bredd och höjd. Det är viktigt att mått görs korrekt. Mät därför alltid på olika ställen. Bredden Bredden: uppifrån från vänster till höger och botten från vänster till höger. Höjd Höjden: upptill vänster ner, upptill mitt ner och höger uppifrån och ner. 5 cm marginal/Blued Väggar kan alltid bli snedvridna, särskilt i gamla hus. Därför rekommenderar vi att du lägger till 5 på alla sidor av väggen så att du inte får slut på tapeter.
Vad är storleken på ett tapetspår?
  "När du beställer din tapet har du tre val för webbbredden: 60-80 cm 80-110 cm 110-140 cm Vi rekommenderar denna körfältsbredd som standard. Körfältets bredd beräknas utifrån din storlek. Jobben är alltid desamma.   Kostnaden för detta alternativ är en engångsavgift på 75,00 kr. Körfältets bredd beräknas utifrån din storlek. Jobben är alltid desamma. Kostnaden för detta alternativ är en engångsavgift på 150,00 kr. Körfältets bredd beräknas utifrån din storlek. Jobben är alltid desamma.   Banorna kan inte levereras bredare än 140 cm. Merkostnaden för webbbredden beror på högre paketerings- och fraktkostnader. Detta har att göra med paketets bredd."
Vad menas med 5 cm blödning/extra?
Eftersom väggar och tak aldrig är helt raka använder vi 5 cm avluftning som standard. Du kan skicka in den uppmätta storleken online och vår programvara beräknar automatiskt en 5 cm blödning. Vi rekommenderar att du använder 5 cm-bleed-alternativet för att undvika att ta slut på material!
Skriver och producerar ni all fototapet själv?
Vi trycker och bearbetar (klipper) alla fototapeter själva. Vi producerar på högkvalitativa maskiner. Här hittar du mer information om produktionen.
På vilka skrivare skrivs fototapeten ut?
Vi skriver ut fototapeten på HP Latex-skrivare. Dessa skrivare är försedda med alla certifikat som krävs för miljön. Färgerna är vattenbaserade och undviker därför skadliga ångor och miljöovänliga koncentrationer i luften.
View all
Accessoarer
Levereras min tapeter med lim som standard?
Nej, vår tapet levereras inte med lim som standard. Du kan beställa tapetlim på vår hemsida, titta på tapettillbehör.
Vilka tillbehör ingår?
Tapet.com-förpackningen innehåller följande: Rull(ar) av fototapeter, numrerade; Användarmanual för att applicera fototapeter.
Vilka tillbehör kan jag beställa?
Du hittar våra tillbehör här: https://www.tapet.com/fototapet/tillbehor. Vi säljer följande tapettillbehör:
Vilket tapetlim är bäst att använda?
Vi säljer endast Perfax Roll-on tapetlim online som måste tillverkas själv.
Har ni också produkter för att ta bort den gamla tapeten?
Vi har olika tillbehör för att ta bort gamla tapeter från väggarna.
View all
Leverans
Levereras min tapet på rulle?
Vår tapet är tryckt och tillskuren. Vi lägger sedan remsorna ovanpå varandra och rullar ihop tapeten. Vi packar sedan tapeten i skumfolie. Efter detta placeras en stadig låda runt den.
När kommer min order att skickas?
Vi fortsätter till produktion efter att din betalning har mottagits. På arbetsdagar producerar vi inom 24 timmar. Beställningar skickas inom 5 arbetsdagar.
När levereras min fototapet?
Efter att du har lagt en beställning och vi har tagit emot betalningen kommer vi omedelbart att börja producera tapeten.
View all
Betala
Vilka betalningsmetoder har ni?
Du kan välja mellan olika betalningsmetoder hos oss:
Kan jag också beställa tapeten på ett konto?
Företag har möjlighet att betala på konto. För detta måste ett giltigt handelskammar- och momsnummer anges vid beställning. Vi kommer att kontrollera dessa uppgifter, varefter beställningen kommer att gå vidare. kontaktade dig via e-post.
Jag har valt KLARNA-betalning, men ser att beställningen endast kommer att skrivas ut efter betalning. Är detta rätt?
Du kommer att få en automatisk bekräftelse där detta verkligen syns. Däremot står det i följande mening att din beställning kommer att behandlas med en Klarna-betalning. Du får fakturan med betalningslänk så snart tapeten har skickats.
Jag har beställt men inte betalt, hur kan jag göra betalningen?
Din obetalda beställning kommer att annulleras. Du kan gå in igen och betala för din beställning.
Kan jag också betala min fototapet i avbetalningar?
Nej, detta är inte möjligt. Du måste betala först innan vi sätter en beställning i produktion.
View all
Beställa
Hur kan jag beställa fototapeter?
För att beställa fototapeter måste du först göra ett val för en bild som du vill skriva ut på tapeter. Ange måtten på väggen du vill tapetsera.
Finns det en minimal storlek jag måste beställa?
Minsta storlek är 50x50 cm. Detta kan till exempel användas som ett exempel. Mindre prover kan begäras här: https://www.tapet.com/sample-request.
Vad är priset på en fototapet?
Priserna varierar per produkt. Så fort du har hittat en produkt som du gillar kommer du direkt att se rätt pris längst ner på sidan.
Vilken storlek kan jag beställa tapeter i?
Vi kan skriva ut från 1 del upp till 312 cm (inklusive marginalen 5 cm, den angivna storleken är då max 302 cm) och en längd på 14500 cm.
Kan jag ändra min beställning?
En beställning kan ändras inom en timme efter beställning. Efter denna timme fortsätter utskriften till våra skrivare och produktionen av din tapet påbörjas.
View all
Kontakt
Hur kontaktar jag Tapet.com?
Vi finns tillgängliga på vardagar mellan 08:30 och 17:30 på telefonnummer: +31 (0)85 - 130 82 85 (English). Du kan även skicka ett mejl till e-postadress: [email protected]
Har ni också ett showroom?
Tyvärr har vi inget showroom där vi kan visa våra produkter. Vår kollektion uppdateras varje vecka, vilket gör det svårt att hänga med.
Jag har ett klagomål. Hur kan jag skicka in det här klagomålet?
Om du har ett klagomål på din beställning om våra tjänster eller om Tapet.com kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]
Jag skulle vilja sälja mina bilder på er hemsida, är detta möjligt?
Vi utökar gärna vår kollektion med unika foton/illustrationer av fotografer och designers. För mer information, vänligen kontakta [email protected]
Kan vem som helst sälja sina bilder på er hemsida?
Alla bilder kan inte säljas på vår sida. Innan bilderna läggs upp granskas bilderna noggrant och deras kvalitet. Det ska såklart vara unika bilder och ett bra komplement till vår samling.
View all
Företagsinformation
Var kan jag hitta villkoren?
Våra allmänna villkor finns här: https://www.tapet.com/allmanna-affarsvillkor
Vad är Tapet.com för en webbplats och vilket företag ligger bakom sajten?
Tapet.com är en idé från Wallgroup B.V. och fokuserar på produktionen av den bästa fototapeten till bästa pris. Våra linjer är korta och vi gör vårt jobb med passion.
Var kan jag hitta sekretesspolicyen?
Du hittar vår integritetspolicy här: https://www.tapet.com/integritetspolicy
Var kan jag registrera mig för Tapet.com-nyhetsbrevet?
Genom att fylla i din e-postadress kan du prenumerera på nyhetsbrevet längst ner på hemsidan. Du kan också anmäla dig till nyhetsbrevet under beställningsprocessen.
Var kan jag avbryta prenumerationen till Tapet.com-nyhetsbrevet?
Du kan avregistrera dig från Tapet.coms nyhetsbrev via länken längst ner i nyhetsbrevet eller via ditt konto. Om detta inte fungerar kan vi justera det åt dig på ditt konto.
View all
Konto
Jag har glömt mitt lösenord. Hur kan jag begära ett nytt lösenord?
Om du har glömt ditt lösenord kan du helt enkelt begära ett nytt genom att klicka på "Mitt konto" och sedan "Har du glömt ditt lösenord?" att klicka.
Varför måste du skapa ett konto?
Genom att skapa ett konto kan du påskynda betalningsprocessen, spara flera adresser, se beställningar och spåra.
Hur kan jag skapa ett konto?
Skapa ett konto genom att klicka på dockan uppe till höger. Fyll i ditt namn, adress, bostadsort och ytterligare uppgifter.
View all