Menu
Information

Tapeter i badrummet; Är det möjligt?

Tapeter i badrummet; Är det möjligt?

Vill du ge ditt badrum ett nytt utseende, men är inte intresserad av en helrenovering? Ta en titt på våra fototapeter. För efter korrekt behandling är vår fototapet vattenavvisande och därför perfekt för badrummet (eller köket).

Hur man gör tapeter vattenavvisande

Om du vill använda tapeter i badrummet rekommenderar vi att du omarbetar tapeten med en speciell transparent, vattenbaserad beläggning (väggfinish). Med detta förseglar du så att säga din fototapet. Detta lager säkerställer att din tapet är skyddad mot kemikalier och det gör din tapet stöt- och reptålig. Och kanske ännu viktigare: skrubbresistent, smutsavvisande och UV-resistent.

Applicering av beläggningen är mycket enkel och kan göras 24 timmar efter tapetsering. Rör först om ordentligt och sedan kan du applicera den outspädd på en ren, torr, fett- och dammfri yta. Arbeta över tapeten med en limborste eller 100% luddfri filtrulle, i långa vertikala tag. Beläggningen är dammtorr efter 30 minuter och kan bearbetas efter 6 timmar. Beläggningen härdas helt efter 28 dagar.

Inspiration till fototapeter i badrummet

Kakeltapeter

Är kakel inte din grej, men vill du ändå skapa ett kakelutseende i ditt badrum? Då är kakelfototapeter perfekt för ditt badrum. Den senaste trenden inom badrumsplattor är sexkantiga och fiskbensplattor. Dessa kan naturligtvis också skrivas ut på fototapet.

Stentapeter

Marmor är tillbaka. Och otroligt populärt i badrum och kök. Särskilt i kombination med industriella influenser, såsom svart stål. Vi har olika fototapeter med marmorutseende i vår samling. Men en vägg med brutna stenar eller grå naturstenar i mosaik på tapeter passar också perfekt i badrummet.

Betonglook fototapeter

Ge ditt badrum en industriell atmosfär med fototapeter med ett betongutseende. Tapetsera till exempel väggen bakom spegeln med mörkbetongtapet. Och kombinera den med ljusa badrumsmöbler och vita tillbehör. Denna färgkombination skapar ett modernt utseende. Föredrar du ett industriellt utseende? Kombinera då din betongtapet med svarta badrumsmöbler.

Tapeter i badrummet. Så det är verkligen möjligt! Det vill säga om du behandlar fototapeten med en transparent väggbeläggning. Så när du beställer din fototapet till badrummet, glöm inte att också beställa väggbeläggningen.P.S. Tapeter i duschkabinen rekommenderas inte. Beläggningen kan inte hantera en sådan mängd vatten. Tapeten kan appliceras på väggen bakom toaletten eller bakom diskbänken.