Menu
Information

Förberedelser för applicering av fototapeter

Förberedelser för applicering av fototapeter

Din fototapet är på väg till dig eller så har du just fått den. Du kan nästan komma igång, men se till att du kommer igång väl förberedd. Kontrollera din tapet noggrant och se till att du har alla tillbehör i ditt hem! I 3 enkla steg är du redo att applicera din fototapet på din vägg!

Läs texten nedan eller titta på videon där vi steg för steg förklarar hur du kontrollerar beställningen och gör ditt lim.

Steg 1: Kontrollera din beställning

När du får din beställning från oss ber vi dig att kontrollera beställningen.  I paketet hittar du en följesedel och en manual tillsammans med din tapet. Tapeten är löst inlindad i skum, så den skadas inte under transporten.

Kontrollera måtten på din beställning på följesedeln. Måtten du ser på följesedeln innehåller inte en möjlig marginal på 5 cm runt om. När du har valt marginal är din totala tapet 10cm bredare och längre.

Handledning i hur man applicerar fototapet

Läs även manualen innan du börjar. I manualen hittar du tips, så att du kan komma igång direkt och resultatet kommer att överträffa dina förväntningar! Du bör försiktigt ta bort tapeten från skummet. Använd inte sax eller kniv för detta. Chansen är stor att du skadar tapeten. Klistermärkena är lätta att ta bort, varefter du rullar ut tapeten ur skummet.

Remsnummer på din tapet

Längst ner på remsorna ser du en kod. Detta är en unik kod för din tapet. Dessa siffror skrivs ut i marginalområdet på din fototapet och du kommer senare att skära av det från remsan när du har klistrat på den. Bakom koden finns dina remsnummer. Det är i den ordningen du ska applicera tapeten från vänster till höger.

Steg 2: Rätt tillbehör

För att skapa tapetlim behöver vi följande:

  • En hink.
  • tapetlim;
  • en måttbägare (som vi snart kommer att fylla med kallt kranvatten)
  • en tapetspatel.

Se till att du använder tapetlim som är lämpligt för icke-vävda tapeter. Vi rekommenderar Perfax Roll-on line.

För att applicera din tapet på väggen behöver du ett antal tillbehör:

  • en tapetborste;
  • En Stanley-kniv.
  • en tapetspatel;
  • en sömroller och en
  • tapetlinjal.

Steg 3: Skapa tapetlimmet

Vi ska börja med att göra limmet. Ta hinken och strö tapetlimmet i den. Tillsätt kallt kranvatten till tapetlimmet. På tapetlimmets förpackning kan du läsa om förhållandet mellan lim och vatten.

Om du använder Perfax Roll på för icke-vävda tapeter rekommenderar vi 4 liter vatten för ett komplett paket. Om du behöver mindre, använd förhållandet på förpackningen.

Rör sedan försiktigt tapetlimmet tills du har ett fast flytande lim. Beroende på mängden lim du gör kan det ta 5-10 minuter. Låt sedan tapetlimmet vila i ytterligare 10 minuter och rör sedan om ordentligt igen.

Nu är du redo att tapetsera!