Menu
Trender & inspiration

Tapetcirklar: 5 coola idéer med rund väggdekoration

Du behöver inte tapetsera en hel vägg för att göra ett statement hemma. Även med tapetcirklar skapar du en extra atmosfär. Inte minst tack vare de mjuka runda formerna på denna typ av tapeter. Nyfiken på vad du kan göra med rund väggdekoration? I den här bloggen vill vi dela med oss av några coola idéer. Bli inspirerad att komma igång med tapetcirklar.

1. Rund väggdekoration ovanför sängen

Ta in lite romantik i sovrummet med en tapetcirkel ovanför sängen. Välj till exempel ett blommigt tryck eller en vacker solnedgång. När du gör detta är det trevligt att inte placera väggdekorationscirkeln för högt på väggen, utan att fästa cirkeln lite bakom sänggaveln. På så sätt gör du det lite mer lekfullt.

2. Flera väggdekorationscirklar tillsammans

Du kan göra ett statement genom att applicera en stor tapetcirkel på väggen. Men det är också trevligt att välja ett mindre format och att kombinera olika cirklar med varandra. Denna typ av rund väggdekoration finns hos oss i 6 storlekar. Vårt tips: Välj ett tema som en färg, en viss stil eller en serie. Då förblir det en helhet.

3. Tapetcirklar som en målning

Ta in Rijksmuseum i ditt hem genom att välja en välkänd målning för dina väggdekorationscirklar. Vad tycker du till exempel om Mona Lisa, mjölkpigan eller ett stilleben med blommor och en Abraham Mignon-klocka? Med en tapetcirkel av de stora konstmästarna behöver du inte längre en vanlig tavla. Perfekt för ett modernt hem, där du gillar att hålla interiören elegant.

4. Cirkeltapeter för en mörk vägg

Ge extra djup till rummet du ska ge en makeover genom att måla väggen i en mörk färg först. Fundera på trendfärgerna grönt eller blått. Fäst sedan en tapetcirkel på väggen som passar fint med detta, eller kontrasterar med det. Och samla ihop allt genom att inkludera element från den runda väggdekorationen i dina accessoarer.

5. Väggdekorationscirklar av element

Vill du ha en rund väggdekoration, men vill inte att den skall stå ut för mycket? Välj då ett lugnt tryck. Med tapetcirklar av element som marmor, betong eller guld. Detta ger en elegant accent i rummet, utan att det kräver all uppmärksamhet. Vackert med en hotellchic inredningsstil. Men också vackert i ett industriellt eller modernt hem.