Menu
Trender & inspiration

Kontorsfototapet: en tillgång för ditt affärsutrymme

Vill du använda fototapeter på kontoret? Det är en bra idé. Tapet på kontoret skapar inte bara ett professionellt utseende, men har också en positiv effekt på förmågan att koncentrera sig och njuta av arbetet. I den här artikeln kan du läsa mer om orsakerna till att du bör applicera tapeter på kontoret. Och vi ger dig också några mycket trevliga tips.

Varför fototapeter på kontoret?

Anledningen till att du bör investera i en fin fototapet på kontoret är mycket enkel. Det stimulerar, inspirerar och ser till att dina anställda eller du själv går till jobbet med mer nöje. Ett trevligt utrymme att arbeta i har därför en positiv inverkan på frånvaron. Men ännu viktigare, det ökar produktiviteten. Så en fototapet på kontoret kan hjälpa dig att göra en större vinst. Dessutom är ett elegant kontor också perfekt för att ta emot kunder.

Vad är lämplig tapeter för kontoret?

Forskning visar att vanliga grå, beige och vita kontorsväggar gör kvinnor ledsna. Lila eller orange väggar har ett negativt inflytande på människors humör. Grönt och blått när det kommer till tapet på kontoret ökar faktiskt koncentrationen hos de anställda. Och röda kontorsfototapeter kan motivera dig själv eller dina kollegor att arbeta mer målmedvetet och effektivt. Gula tapeter på kontoret är också en bra idé. Detta hjälper anställda att känna sig optimistiska och energiska. 

Kontorsfototapeter sortiment

Vilken tapet som passar på kontoret beror på atmosfären du vill skapa där. Vill du skapa en lugnande atmosfär? Då kan du till exempel välja det gröna trädet med solstrålar. Vill du hellre satsa på lite hippare urbana vibbar? Välj då en tapet på kontoret som Erasmusbron. De rena linjerna gör det modernt och den blå himlen har en positiv effekt på koncentrationen. Söker du efter en glad atmosfär? Applicera då  solrosorna i  solljus som fototapeter på kontoret.

Fototapet kontorskomplement med andra insatser

Om du vill ge dina anställda en ännu bättre arbetsplats kan du överväga ett antal andra saker utöver fototapeter på kontoret. Tänk på växter, till exempel. De skapar en trevlig atmosfär och renar luften. Det är också bra att utmana anställda att träna då och då. Placera därför inte kaffemaskinen för nära skrivborden, så att de måste promenera lite för varje kopp. Eller förse dina kollegor med sitt-/ståbord. Att arbeta stående är bättre för blodcirkulationen och förhindrar till exempel en stel rygg.

Dessutom är det alltid bra att skapa platser där människor kan isolera sig. För när de har lite för mycket att tänka på, eller måste ringa ett viktigt telefonsamtal. Återigen kan du använda kontorstapeter för att skapa ett trevligt utrymme. Satsa på något som positivt påverkar brainstorming. Kanske kommer de bästa idéerna att dyka upp i detta separata rum på kontoret med tapeter.