• Egen produktion och skräddarsydda fototapeter
 • Miljövänligt och luktfritt fototapet
 • Leverans inom 5 dagar

Med MuralTex sömlösa fototapeter kommer färgerna att stänka från din vägg!

Med vår MuralTex sömlösa fototapet är du garanterad att få den vackraste fototapeten på din vägg. Din tapet består av en del och tapetens färger är så klara att trycket verkligen stänker från väggen!

MuralTex är lätt att applicera. Du täcker väggen med vårt tapetlim för polyester fototapet och sätter upp din fototapet på väggen i ett stycke. Du får riktigt snabba resultat!

Vad är MuralTex tapeter?

MuralTex är ett finvävt polyestertyg i ett stycke, med skyddande beläggning. Detta gör tapeten extremt stark och bilden skrivs ut in i minsta detalj. På grund av beläggningen skiner inte tapeten, men färgerna ser superklara ut på duken. Tack vare den speciella trycktekniken som vi använder för detta ser färgerna ännu mer verkliga ut. Svart blir också en riktigt djup svart och färgelementen framgår så skarpa att man nästan vill röra vid dem.

Innan du börjar tapetsera med vår MuralTex fototapet måste du förbereda väggen för tapeter. Det gör du genom att smörja in hela väggen med lim. Du kan sedan fästa tapeten på väggen i ett stycke. När du har en större vägg rekommenderar vi att 2 personer applicerar MuralTex fototapet. MuralTex tapeten har en ljusgrå baksida. Detta förhindrar att färgen på din vägg syns genom trycket.

Sömlösa tapeter

Eftersom MuralTex tapeter är tryckta i ett stycke kan du tapetsera väggen sömlöst. Det betyder att du inte får remsor, utan hela trycket på en gång. Du kan också sätta upp trycket på väggen på en gång. Skär inte MuralTex i remsor själv! När du har applicerat fototapeten kan du njuta av din nya vägg.

Populärt på MuralTex
Jungle Cockatoo
Designer Collection
Nattvakten
Rijksmuseum
Färgglada djungeldjur
Designer Collection
Lemonwalls

Fördelar med MuralTex sömlösa tapeter

 • Sömlös fototapet, inga synliga sömmar;
 • Levande, klara och intensiva färger;
 • Kommer inte att rivas upp, veckas eller krympa;
 • Lätta att applicera;
 • Stark tapet med en vikt av 310 gr / m2;
 • Finvävd 100% polyesterduk med beläggning;
 • PVC-fri produkt, inte skadlig för miljön;
 • Vattenbaserat bläck;

 • Perfekt för inomhusapplikation;
 • Reptålig och vattenavvisande*;
 • Lätt att rengöra med en lätt fuktig trasa;
 • Återanvändbar och lätt att ta bort;
 • UV-ljusbeständig;
 • Brandhämmande tapeter (B1-certifikat);
 • Luktfria tapeter, eftersom vi skriver ut med vattenbaserat bläck;
 • Ljusgrå rygg, ej transparent!

* I våta områden som ett badrum rekommenderar vi att du använder en WallFinish-beläggning för att skydda tapeten mot fukt.

Vanliga frågor om MuralTex sömlösa tapeter

De vanligaste frågorna och svaren om applicering av sömlös fototapet.

Vi levererar tapeten MuralTex i en låda. Innan du börjar applicera tapeten är det klokt att lägga ut tapeten på golvet och kontrollera om det finns skador och fel. Vi har naturligtvis också genomfört denna kontroll, men vi ber dig fortfarande att kontrollera tapeten du också.

Precis som med alla andra tapeter fäster du MuralTex fototapet på väggen med tapetlim. Eftersom den här tapeten består av ett stycke behöver du inte hantera tapetbord och röra. När du applicerar tapetlimmet på väggen, se till att du inte applicerar ett för tjockt lager. Det är bäst att applicera MuralTex tapeter med ett starkt tapetlim för vinyltapeter.

Sprid tapetpastan på väggen med en korthårig pälsrulle eller en blockborste. När du har applicerat tapetlimmet på väggen börjar du applicera tapeten på ena sidan av väggen. Rulla eller vik sedan tapeten gradvis till andra sidan väggen medan du under tiden trycker på tapeten på väggen. Så snart MuralTex tapeten är på väggen kan du trycka på tapeten ytterligare med en spatel. På det här sättet stryker du till allt snyggt och du kan enkelt ta bort eventuella limrester.

Sömlös tapet är en tapet som är tyngre än non-woven tapeter. Detta är anledningen till att du behöver en annan typ av tapetlim för MuralTex. Limmet är extra starkt och ser till att din fototapet förblir tätt in på väggen. Vi erbjuder dig ett urval av 2 typer av tapetlim:

Flexxs Medium MuralTex tapetlim

Lämplig för sömlösa tapeter vid applicering på betong- eller gipsväggar.

Flexxs High MuralTex tapetlim

Lämplig för applicering av sömlösa tapeter på betong, gipsdörrar eller vinylytor (över ett annat lager av material).

Är du osäker på vilket lim du ska köpa? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

När du har applicerat tapeten på väggen är det dags att avsluta det sista arbetet med din tapet. Du skär av tapetresterna på alla sidor av tapeten med en verktygskniv och en skärlinjal. Det är viktigt att bladet är riktigt vasst! Har du en verktygskniv? Se då till att du bryter av bladet var 5: e meter.

Om det behövs kan du torka av tapeten med en lätt fuktig trasa. Vi rekommenderar dock inte att du använder en våt trasa på tapeten. Detta kan skada tapeten.

Vill du använda tapeten MuralTex i badrummet eller köket? Vi rekommenderar då att du färdigställer tapeten med en beläggning (Wall Finish). Denna beläggning säkerställer att tapeten är slagtålig, reptålig och vattenavvisande. Beläggningarna finns i 2 kvantiteter på vår webbplats: 1 liter (för 5m2) och 3 liter (för 16m2).

MuralTex tapeter är idealiska för väggbeklädnad. Denna typ av fototapet är avsedd för inomhusbruk. Du kan använda den för att ge ditt hem en annorlunda atmosfär, men de är naturligtvis också lämpliga för kontoret, ett affärsutrymme, ett sjukhus eller ett besöksnäringsföretag.

The best result with MuralTex seamless wallpaper

I den här videon förklarar vi hur du kan förse din vägg med sömlös fototapet, steg för steg.

Vid applicering av MuralTex sömlösa tapeter rekommenderas att 2 personer arbetar tillsammans för att applicera tapeten. Detta gör jobbet mycket enklare, så att du snabbt kan njuta av din nya vägg!

Beställ din MuralTex i fyra steg

1. Välj din design; Bestäm vilken bild du vill ha på MuralTex tapeterna eller ladda upp din egen design.

2. Välj MuralTex; När du har hittat din design är det viktigt att du väljer att du vill ha MuralTex tapeter, vid den produkt du har valt.

3. Ange måtten; Klicka på “redigera och köp”, ange här önskade dimensioner. Tryck sedan på “Lägg till”.

4. Slutför beställningen; Klicka på kundvagnen och betala i kassan. Efter detta steg är allt du behöver göra att vänta på att din beställning kommer fram så att du kan ge ditt rum en makeover.

Instruktioner

Vi hjälper dig gärna att applicera din MuralTex tapet på väggen. Läs tipsen nedan innan du börjar med tapetseringen. Finns din tapet redan på väggen? Glöm inte att dela ditt vackra slutresultat med oss.

Using the spatula, you then press the wallpaper smooth from top to bottom. Once the beginning is completely smooth, slowly work your way to the other side. Did it become a bit crooked? No problem! As long as the glue is still wet, you can easily slide or remove the wallpaper to correct it.

NOTERA!

För att säkerställa stabilitet rekommenderas att tapeten acklimatiseras i 24 timmar innan du applicerar den på väggen. Detta förhindrar att tapeten krymper. Om du har golvvärme rekommenderar vi att du placerar tapeten på ett bord.

Den optimala temperaturen för applicering av tapeten är mellan 18 – 25 ºC och med en fuktighet på ca 40% – 65%.

Före applicering måste väggens yta vara ren och torr.

Vi rekommenderar att du inte använder fuktiga trasor eller papper på tapeten. Du kan orsaka fläckar på tapeten eller så kan bläcket blekna.

Steg 1: Förberedelser

Om tillämpligt, stäng av de elektriska grupperna av vägguttag och omkopplare, ta bort dess ramar och täck dem med tapettejp. Ta sedan bort den gamla tapeten, om det behövs. Se till att väggen är slät genom att ta bort skruvar och ojämnheter och fylla i hål med allroundfyllmedel. Låt fyllmedlet torka ordentligt och polera det tills det är jämnt. Täck marken med till exempel tidningar, dukar eller presenningar. Förbered en robust trappstege för att kunna trycka till tapeten ordentligt över hela väggen.

Notera! Om dina väggar är putsade, använd en primer så att tapetlimmet inte sugs direkt in i väggen och tapeten inte fastnar. Sprid primern väl och låt den torka över natten.

Steg 2: Rulla ut och applicera

Rulla ut tapeten och kontrollera om det finns några skador. Vi rekommenderar alltid att vara 2 personer när ni applicerar MuralTex tapeten. Se till att vika eller rulla tapeten i sidled så att du kan börja på vänster eller höger sida. Limma de första två meterna av väggen riktigt väl. Valde du 5 cm marginal? Se då till att du inkluderar överlappningen i kanten. Om du inte beställde marginalen kan du applicera den tätt mot väggen.

Täck väggen i sin helhet med lim. Du gör detta med en rull- eller blockborste. Börja sedan applicera tapeten i det övre vänstra eller övre högra hörnet. Det enklaste är att den andra personen håller upp tapeten på andra sidan, så att du kan applicera tapeten från vänster till höger (eller vice versa) så snabbt som möjligt.

Med spateln trycker du sedan tapeten slät uppifrån och ner. När början är helt jämn, arbeta dig långsamt till andra sidan. Blev det lite krokigt? Inga problem! Så länge limmet fortfarande är vått kan du enkelt flytta eller ta bort tapeten för att korrigera detta.

När du har limmat de första metrarna rakt kan du införliva nästa del och applicera den tills du har tapetserat hela väggen. Jämna sedan ut hela tapeten väl med hjälp av spateln. Du kan ta bort eventuella luftbubblor genom att långsamt lossa tapeten och jämna ut den igen med spateln.

Steg 3: Efterbehandling

Vid denna tidpunkt pressas sömmarna till extra bra med spateln. Därefter kan överskottet av tapeten skäras bort. För detta använder vi spateln och en vass (!) verktygs- eller Stanleykniv. Alla uttag kan skäras fria. Se till att du inte skadar elen.

Ett tips

Behöver du tapetsera runt ett fönster eller annat hinder? Sätt upp tapeten mot fönsterkarmen och klipp ut den långsamt. Fortsätt långsamt att arbeta på detta sätt tills hela området har rensats från hinder. Håll temperaturen så konstant som möjligt i 12-24 timmar efter tapetsering. Detta ger tapeten tillräckligt med tid att torka. Se till att det blir skarpa veck i hörnen så att det är enkelt att trimma eller klippa bort överflödiga tapeter och få ett rakt resultat.